Matethee-soorten in één oogopslag

Erva Mate Blattschnitte - Blätter, Zweige und Pulver

Bladeren, takjes & poeder

De Argentijnse bladsnede is ongeveer zo groot als een rijstkorrel en bestaat voor een deel uit stukjes mateblad, voor een kleiner deel uit stukjes matetak en een vleugje matebladpoeder. De stukjes tak geven de mate een heel subtiele zoetheid. Daardoor ontstaat een iets mildere smaak dan bij pure bladmengsels.

Een vleugje matebladpoeder geeft de infusies een licht melkachtige consistentie. Deze stijl is uitstekend geschikt voor het drinken met een bombilla, maar komt ook goed tot zijn recht in normale theefilters.

Wie het niet prettig vindt dat er af en toe kleine deeltjes op de tong terechtkomen, kiest beter voor onze soort “Mate Tee”.

Komt overeen met onze matesoorten:
Vers: Erva Mate
Gegerijpt: Yerba Mate

Geroosterde matethee

De iets andere matemelange. De matebladeren worden na het drogen en rijpen geroosterd, waardoor ze een heel bijzonder roostaroma krijgen. De smaak doet veel mensen denken aan een mix van koffie en zwarte thee.

Om de matethee nog iets romiger te maken, is een scheut haverdrink ideaal.

Deze bladsnede is zeer geschikt voor gewone theefilters, een theebal of de French Press.

De doorgewinterden drinken geroosterde mate zelfs met de bombilla, anderen mengen hem met groene matethee om meer variatie in hun materitueel te brengen. Weer anderen gebruiken de geroosterde mate voor zelfgemaakte matelimonades.

Komt overeen met onze matethee:
Bio geroosterde matethee

Bio Yerba Mate Tee geröstet – lose Blätter
Mate Tee Blattschnitte - Mateblätter pur

Pure groene matebladeren

Groene matethee. De oppepper onder de mate­melanges bestaat bijna volledig uit kleine stukjes mateblad. Precies daarin zit de cafeïne, die zich tijdens het trekken vrijgeeft en verantwoordelijk is voor een deel van de stimulerende werking.

De smaak is iets helderder en intenser dan bij melanges met matetakjes, en de werking is sterker.

Deze bladsnede is uitstekend geschikt voor gewone theefilters, een theebal of de French Press, maar je kunt hem ook traditioneel met kalebas en bombilla bereiden.

Komt overeen met onze matethee­soorten:
Bio groene matethee.
Bio rauwe mate.